مهندسی پلیمر چیست؟
مهندسی پلیمر (به انگلیسی: Polymer engineering) نسبت به رشتههای مهندسی دیگر تقریباً جوان است و شکوفایی آن از زمان جنگ جهانی دوم آغاز شدهاست. اما به دلیل کاربرد روزافزون پلیمر در صنایع مختلف، این رشته به سرعت رشد کرده و امروزه جزو یکی از رشتههای مهم کشورهای صنعتی پیشرفته میباشد.
هدف رشته مهندسی صنایع پلیمر تولید کلیه محصولات پلیمری از قبیل لاستیک، پلاستیک، الاستومر، چسبها، رزین و سایر مواد مورد نیاز صنعت است. برای مثال طراحی و تولید تایر ماشین در صنایع لاستیک، لولههای پلیاتیلن در صنایع پلاستیک و انواع #الیاف شیشه فایبرگلاسها در کامپوزیت به یاری متخصصان مهندسی صنایع پلیمر انجام میگیرد یا حتی در این رشته شکلدهی رزینها نیز مطرح است که برای مثال میتوان به ساخت ملامین اشاره کرد. حتی کیسههای پلاستیکی و روکش ظروف نچسب (تفلون) از مواد پلیمری میباشند. در واقع در رشته مهندسی صنایع پلیمر هر آنچه که به این مواد بر میگردد، مورد مطالعه و بررسی قرار میگیرد. البته پلیمرها فقط کاربرد صنعتی ندارند بلکه کاربرد پزشکی نیز دارند. مثلاً اگر کشکک زانوی یک نفر آسیب ببیند و ترمیم آن امکانپذیر نباشد، شبیه به همان کشکک زانو را با مواد پلیمری درست میکنند و بر روی زانو قرار میدهند یا دندان مصنوعی و لنزهای چشمی همه از مواد پلیمری ساخته میشوند که به این مواد پلیمری «پلیمرهای زیستی» میگویند
موقعیت شغلی مهندسی پلیمر
از جمله صنایع یکه یک مهندس پلیمر می تواند در آن مشغول به کار شود عبارت اند از: صنایع رزین سازی، لاسیک و پلاستیک، چسب سازی، الیاف مصنوعی، کفش سازی، کاغذ سازی، کامپوزیت، دفارتر مهندسین مشاور و برنامه ریزی صنایع تولید پلیمر، مراکز تحقیقاتی در دانشگاه ها.
یک مهندس پلیمر می تواند در وزارت خانه های خصوصی یا دولتی در سمت های شغلی مانند پژوهشگری، کارشناس مواد آرایشی و بهداشتی، کارشناس آشامیدنی، کارشناس مواد خوراکی فعالیت داشته باشند.میزان درآمد این مهندسین بستگی به عواملی مانند دولتی یا خصوصی بودن محیط کار، سابقه کاری، سطح تحصیلات، سمت شغلی و …. دارد. هرچه فرد دارای سطح تحصیلات وسابقه بیشتری باشد، میزان حقوق بیشتری دریافت میکند. میانگین حقوق ماهانه برای مهندسان پلیمر را می توان 4 میلیون تومان در نظر گرفت.