کتاب « خونگیری اصول و تکنیکها مجموعه کتابهای کار در آزمایشگاه تشخیص طبی » تألیف: دکتر رضا محمدی توسط انتشارات آییژ به چاپ رسیده است.
هدف از تالیف کتاب خونگیری: اصول و تکنیکها از مجموعه کتابهای کار در آزمایشگاههای تشخیص طبی است، ارائه یک کتاب نسبتا جامع در خصوص تکینکهای خونگیری بههمراه آشنایی با تجهیزات و وسایل این بخش در کنار ارائه دستورالعملهای لازم جهت تهیه نمونه مناسب، پیشگیری از حوادث و مدیریت حوادث رخداده میباشد که کارمندان بخش خونگیری میتوانند بر اساس آن آموزش لازم را دریافت کنند و با مطالعه آن به اطلاعات خوبی در خصوص کار در این بخش برسند.
کتاب شامل 9 فصل است. در سه فصل ابتدایی بهترتیب موضوعات مربوط به دستگاه گردش خون، و سایل و ابزار بخش خونگیری و آمادهسازی بیمار برای خونگیری، مورد بحث قرار میگیرند. در این راستا، ضمن آشنایی با ساختمان و خصوصیات عروق بدن، با ابزارهای مورد استفاده برای خونگیری صحیح و همچنین دستورالعملهای آمادهسازی بیماران برای تهیه نمونههای مورد نیاز آشنا میشویم.
در فصول 4 تا 6 بهترتیب به خونگیریهای وریدی، پوستی (مویرگی) و شریانی اشاره میشود و در این راستا ابتدا با محلهای مناسب این خونگیریها آشنا میشویم و سپس به روشهای اجرایی این نوع خونگیریها اشاره میشود که رعایت آنها برای کسب نتایج رضایتبخش و کاهش خطاها ضروری است.
فصل 7 اختصاص به آزمایشهای زمان سیلان، زمان انعقاد و توبرکولین دارد که معمولا در بخش نمونهبرداری آزمایشگاههای تشخیص طبی و توسط کارکنان خونگیری انجام میشوند ولازم است این کارکنان اطلاعات لازم در خصوص انجام صحیح این آزمایشها را داشته باشند. در فصل 8 مشکلات و عوارض خونگیری، بخصوص خونگیری وریدی، مورد بحث قرار میگیرد که آشنایی با آنها برای پیشگیری از این عوارض و مدیریت عوارض حاصل بسیار مهم است. بالاخره، در فصل 9 به پردازش و هندلینگ نمونه اشاره میشود که معمولا در بخش جداسازی صورت میگیرد، ولی باتوجه به اهمیت موضوع و ارتباط تنگاتنگ آن با بخش خونگیری در این کتاب مورد بحث قرار میگیرد.