پزشکی


رشته پزشکی چیست؟

زشکی یک دانش کاربردی است که هدف آن، حفظ و ارتقای سلامت، پیشگیری و درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌دیدگان است؛ این کار با شناخت بیماری‌ها، تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها انجام می‌شود. دانش پزشکی بر روی طیف گسترده‌ای از رشته‌ها از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است.[ف ۱] امروزه هدف دانش پزشکی، استفاده از فناوری‌های دانش مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی، فراهم کرده‌است. این بینش فیزیولوژیکی، راه را برای فهم بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی، فراهم کرده‌است.[۱]تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان و در دوران باستان در کنار دین و گاه به عنوان بخشی از آن، وجود داشته‌است. در یونان باستان، پزشکانی مانند بقراط، پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیان‌گذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی، طی شد. در رنسانس با بهره‌گیری از روش علمی پزشکی، پیشرفت‌های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن، شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد به درمان و بیماری‌ها را دچار تحول مهمی کرد به‌طوری‌که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند.[۲] اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی، منجر به تأسیس مؤسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوز دهی به پزشکان تا شیوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ به همین دلیل، سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان‌دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند.در حرفه پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را برای تشخیص درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری…)، رسیدن به تشخیص و در آخر، درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های گوناگونی شده‌است؛ با این حال، ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی عملکرد پزشکان عمومی و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم-که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند-ارجاع می‌شوند.پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است؛ از جمله، عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم‌درآمد بعضی جوامع به خدمات گران‌قیمت پزشکی که در این راه، سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاست‌مداران نسبت به سلامت سعی در رفع این نقیصه دارند.

رشته پزشکی چند سال طول میکشد؟

داوطلبانی که به دنبال قبولی در رشته‌های پزشکی هستند باید تمامی جوانب را در نظر داشته باشند. یکی از مواردی که در رشته پزشکی دردسر زیادی ایجاد می‌کند، مدت زمان فارغ‌التحصیلی این رشته است. طول دوره تحصیلی پزشکی عمومی در مقایسه با سایر دوره‌های تحصیلی بسیار بیشتر است. این بدین معنی است که داوطلبان باید این موضوع را در نظر داشته باشند که برای فارغ‌التحصیلی در رشته پزشکی عمومی باید یک دوره 8 ساله را سپری کنند. داوطلبان می‌توانند پس از طی این دوره 8 ساله برای گرفتن تخصص در آزمون رزیدنتی شرکت کنند. شاید برای بسیاری از داوطلبان این سوال پیش آید که مدت زمان دوره تخصصی پزشکی چقدر است؟ دانشجویانی که به دنبال مدرک تخصص خود هستند باید حداقل 4 سال دیگر نیز به ادامه تحصیل خود ادامه دهند. با یک حساب ساده می‌توان گفت که داوطلبان برای کسب مدرک تخصصی خود باید 12 سال زمان سپری کنند.طول دوره تحصیل تخصص پزشکی به رشته مورد نظر دانشجویان نیز بستگی دارد. برخی از رشته‌های تخصصی یک دوره پیش از 4 سال دارند. داوطلبان با توجه به تمامی این شرایط باید این موضوع را بدانند که از زمان شروع به تحصیل تا کسب دکترای عمومی به 8 الی 9 سال زمان نیاز دارند. رشته پزشکی مزایای خاص خود را دارد و اکثر داوطلبان برای کسب یک درآمد بالا به سراغ این رشته تحصیلی می‌روند. اما بدون شک این رشته نیز معایب خاص خود را دارد. داوطلبان باید مدت زمان زیادی را برای کسب فارغ‌التحصیلی در این رشته سپری کنند. این مدت زمان کم نیست و داوطلبان باید توجه زیادی به این موضوع داشته باشند. تمامی این موارد به خوبی نشان می‌دهند که داوطلبانی که به دنبال رشته پزشکی هستند باید تمامی این جوانب مثبت و منفی را در نظر داشته باشند.

سختی های رشته پزشکی

داوطلبان گروه تجربی قبل از انتخاب رشته پزشکی باید اطلاعات کافی و کاملی در مورد این رشته داشته باشند. این بدین معنی است که داوطلبان باید با سختی‌های رشته پزشکی آشنا باشند و با توجه به این دشواری‌ها به سراغ انتخاب این رشته بروند. یکی از بزرگ‌ترین سختی‌های رشته پزشکی به مدت زمان تحصیل این رشته مربوط می‌شود. داوطلبان از زمان ورود به دانشگاه تا کسب مدرک دکترای عمومی باید 8 سال دروس مختلف را مطالعه کنند. بنابراین سخت‌ترین قسمت رشته پزشکی مدت زمان طولانی این دوره تحصیلی است. یکی دیگر از دشواری‌های این رشته به رقابت فشرده و زیاد این رشته مربوط می‌شود. داوطلبان برای اینکه بتوانند در این رشته قبول شوند باید مدت زمان زیادی را صرف مطالعه دروس تخصصی گروه تجربی کنند. تعداد داوطلبانی که برای این رشته تحصیلی اقدام می‌کنند بسیار زیاد است و همین موضوع نیز رقابت بین داوطلبان را افزایش می‌دهد.رشته پزشکی اصطلاحات دشوار و سخت خود را دارد. داوطلبان باید در طول دوران تحصیل خود تمامی این اصطلاحات دشوار را یاد بگیرند. واحدهای تئوری که داوطلبان باید در طول این دوره 8 ساله سپری کنند بسیار زیاد هستند. از طرفی دیگر کتاب‌های این واحدها حجم بسیار بالایی دارند. تمامی این وارد دست به دست هم می‌دهند تا داوطلبان هنگام مطالعه این دروس با مشکلات زیادی روبه‌رو شوند. رشته پزشکی شرایط استرس زا زیادی دارد. متاسفانه دانشجویان در طول دوران تحصیل و پس از آن با صحنه‌های دلخراش زیادی روبه‌رو می‌شوند، زیرا آن‌ها مرگ و انواع خونریزی‌ها را مشاهده می‌کنند. داوطلبانی که به دنبال پذیرش در این رشته هستند باید روحیه همدلی بسیار بالایی داشته باشند تا به افراد بیمار کمک کنند. همان طور که مطالعه می‌کنید این رشته دشواری‌های زیادی دارد و داوطلبان باید با آگاهی کامل به سراغ انتخاب این رشته تحصیلی بروند.

محصول به لیست علاقه مندی اضافه شد
محصول به لیست مقایسه اضافه شد

با پذیرش کوکی میتوانید تجربه بهتری در فروشگاه ما داشته باشید.